Integratie met Kaspersky Endpoint Detection and Response

Om te integreren met Kaspersky Endpoint Detection and Response, moet u het Endpoint Detection and Response Optimum (EDR Optimum)-onderdeel of het Endpoint Detection and Response Expert (EDR Expert)-onderdeel toevoegen en Kaspersky Endpoint Security configureren.

De onderdelen EDR Optimum en EDR Expert zijn niet compatibel.

Aan de volgende voorwaarden moet worden voldaan om Endpoint Detection and Response te laten werken:

De integratie met Kaspersky Endpoint Detection and Response omvat de volgende stappen:

1. Endpoint Detection and Response-onderdelen installeren

U kunt het onderdeel EDR Optimum of EDR Expert selecteren tijdens de installatie of upgrade en kunt ook de taak Programmaonderdelen wijzigen gebruiken.

U moet uw computer opnieuw opstarten om de upgrade van het programma met de nieuwe componenten te voltooien.

2. Kaspersky Endpoint Detection and Response activeren

U kunt op de volgende manieren een licentie verkrijgen om Kaspersky Endpoint Detection and Response te gebruiken:

• Endpoint Detection and Response-functionaliteit is inbegrepen in de Kaspersky Endpoint Security for Windows-licentie.

De functie zal beschikbaar zijn onmiddellijk na de activering van Kaspersky Endpoint Security voor Windows.

• Een afzonderlijke licentie kpopen voor EDR Optimum of EDR Expert. (Kaspersky Endpoint Detection and Response add-on).

De functie is beschikbaar nadat u een afzonderlijke sleutel voor Kaspersky Endpoint Detection and Response hebt toegevoegd. Als resultaat worden er twee sleutels op de computer geïnstalleerd: een sleutel voor Kaspersky Endpoint Security en een sleutel voor Kaspersky Endpoint Detection and Response.

Licenties voor de zelfstandige Endpoint Detection and Response-functionaliteit zijn hetzelfde als de licenties van Kaspersky Endpoint Security.

Zorg ervoor dat de EDR Optimum of EDR Expert-functionaliteit is inbegrepen in de licentie en wordt uitgevoerd in de lokale interface van het programma.

3. Kaspersky Endpoint Detection and Response-onderdelen inschakelen

U kunt het onderdeel in- of uitschakelen in de beleidsinstellingen van Kaspersky Endpoint Security voor Windows.

Het onderdeel Endpoint Detection and Response in- of uitschakelen in de webconsole en cloudconsole

Het onderdeel Kaspersky Endpoint Detection and Response is ingeschakeld. Controleer de werkingsstatus van het onderdeel door het statusrapport van de programmaonderdelen te bekijken. U kunt de werkingsstatus van een onderdeel ook in rapporten bekijken in de lokale interface van Kaspersky Endpoint Security. Het onderdeel Endpoint Detection and Response Optimum of Endpoint Detection and Response Expert is toegevoegd aan de lijst met Kaspersky Endpoint Security-onderdelen.

4. Gegevensoverdracht naar Administration Server inschakelen

Om alle Endpoint Detection and Response-functies in te schakelen, moet gegevensoverdracht zijn ingeschakeld voor de volgende soorten gegevens:

• Gegevens over quarantainebestanden

De gegevens zijn nodig om via Webconsole en Cloud Console informatie te verkrijgen over bestanden die op een computer in quarantaine zijn geplaatst. U kunt bijvoorbeeld een bestand vanuit quarantaine downloaden voor analyse in Webconsole en Cloud Console.

• Gegevens van de bedreigingsontwikkelingsketen

De gegevens zijn nodig om via Webconsole en Cloud Console informatie te verkrijgen over bedreigingen die op een computer zijn gevonden. U kunt detectiedetails bekijken en maatregelen nemen in Webconsole en Cloud Console.

Gegevensoverdracht naar de Administration Server inschakelen in Webconsole en Cloud Console